Pomoč pri odpravi čustvenih in mentalnih težav

Pomoč pri odpravi čustvenih in mentalnih težav

Sodelovanje s psihoterapevtom je ključnega pomena

Prej smo omenili, da se psihoterapija vedno prične s pogovorom. Skozi pogovor spoznamo svojega terapevta in on nas. Vodi nas skozi znanstveno preverjene procese spoznavanja naših težav in razumevanja našega okolja. Tako počasi, vendar sigurno razvijemo:

  • Boljše zdrave osebne navade
  • Mentaliteto reševanja težav v našem okolju
  • Močnejšo voljo, da se soočimo z izzivi, ki nam otežujejo življenje

Psihoterapija je pogovorna terapija, ki lahko poteka na več načinov. Najbolj znani načini za odpravljanje depresije pa so:

  • Kognitivno vedenjska terapija

Tukaj skupaj s terapevtom odpravljamo disfunkcija vedenja, misli ter čustva. Razlogi za tako obnašanje so večinoma globoko zakoreninjene travme iz otroštva, ki niso nikoli bile razrešene.

  • Medsebojna terapija

Veliko težav z depresijo lahko izvira iz družinske zgodovine. Tukaj so odnosi med družinskimi člani ključnega pomena, saj lahko vplivajo na naše splošno zdravstveno stanje. Enako velja za partnerska in prijateljska razmerja. Naš terapevt bo predlagal možne rešitve, ki jih lahko uporabimo, da izboljšamo trenutna razmerja v našem življenju z ljudmi, ki so nam blizu.

  • Vedenjska terapija

Navadna vedenjska terapija je odličen način, da pričnemo z zdravljenjem depresije. Lahko se pogovarjamo s terapevtom ena na ena, ali pa v skupini. Smisel te terapije je, da z majhnimi in odločnimi koraki naredimo pozitivne spremembe v našem življenju.

Preberite si še naslednji članek: Pomen okulističnih pregledov

Okulistični pregled bi morali redno opravljati tako odrasle osebe kot tudi otroci. Takšne vrste pregledov so namreč izjemno pomemben del vzdrževanja vašega splošnega zdravja.

Znaki depresije

Dostikrat se zgodi, da ne prepoznamo znakov, ki kažejo, da trpimo za depresijo. Tako se nam lahko stanje poslabša zelo hitro, saj si ne znamo pomagati. V svetu obstaja tudi veliko dvomov o tem, da si poiščemo pomoč, ki nam jo nudi psihoterapija. 

Comments are closed.