Proizvajalec Olympia

Proizvajalec Olympia

Ustanovitelj podjetja Heinz Prygoda je začel leta 1977 svojo podjetniško dejavnost z regionalno usmerjenim podjetjem za distribucijo proizvodov podjetja Olympia, ki ga je kmalu razširil v podjetje za distribucijo pisarniških izdelkov na debelo po celi Nemčiji. Posebno pozornost je podjetje posvečalo širokemu izboru pisarniških strojev in naprav.

Osnovna ponudba je na začetku obsegala predvsem blagajne in pisalne stroje.

Ob prestrukturiranju podjetja Daimler Benz / AEG / Olympia je bil del podjetja Olympia, ki se je ukvarjal z informacijsko tehnologijo prodana novemu lastniku in podjetje Olympia International Holdings Ltd je bilo ustanovljeno za nadzor mednarodne proizvodnje in prodaje.

Leta 1997 so se distribucijske pravice za Nemški trg ter licenca za uporabo imena Olympia prenesli na Prygodo, kot dolgoletnega in uspešnega prodajnega partnerja.

Da bi upoštevali nove poslovne dejavnosti je Prygoda ustanovil Olympia Business Systems Vertriebs GmbH (OBS) in s tem ohranil nadaljnji razvoj pisarniške opreme.

Proti sredini leta 2003 sta se pogodbena partnerja Olympia International Holdings (OIH) in OBS odločila, da razširita svoje uspešno sodelovanje in preneseta distribucijo v Evropi, Bližnjem vzhodu in Severna Afrika na novo samostojno podjetje.

OBS trenutno zaposluje več kot 50 zaposlenih v na področju trženja, prodaje, logistike, storitev in poprodajnih storitev.

Vsi zaposleni so zavezani k spoštovanju družbenih smernic glede kakovosti, hitrosti in fleksibilnosti.

V svoji 100 letni zgodovini, so izdelke tradicionalne blagovne znamke Olympia zaznamovale stalne inovacije in uvajanje povsem novih izdelkov na tržišče.

Leta 2008 ja Olympia odprla oddelek za IT opremo ter izdelke za dom in zabavo. V tem letu je podjetje tudi pričelo z izdelovo elektronske varuške Nanny.

>> Olympio v Sloveniji že več desetletij zastopa podjetje Kotar. <<

Comments are closed.