Elektronska varuška

Elektronska varuška

Sistem za nadzor otroka, znan tudi kot elektronska varuška ali babyfon, je radijski sistem, ki se uporablja za oddaljeno poslušanje dojenčkovih glasov. Oddajnik, ki je opremljen z mikrofonom, se postavi blizu otroka, sprejemnik opremljen z zvočnikom, pa v bližini osebe, ki skrbi za otroka. Nekatere boljše varuške so dvosmerne, z oddajniki, ki omogočajo odraslemu, da otroku govori preko elektronske varuške (talk-back). Nekatere elektronske varuške omogočajo tudi predvajanje glasbe (uspavanke).

Primarna uporaba elektronske varuške omogoča spremljevalcu, da sliši kdaj se dojenček prebudi, medtem ko so preveč oddaljeni od dojenčka, da bi ga slišali. Čeprav se pogosto navaja, ni dokazov, da so ti monitorji preprečujejo sindrom nenadne smrti dojenčka, mnogi zdravniki pa verjamejo, da elektronske varuške dajejo lažen občutek varnosti. Dojenčki in majhni otroci se pogosto pogovarjajo z elektronsko varuško, kar je normalen del učenja otrokovih jezikovnih spretnosti.

Prenosni baterijski sprejemniki se lahko prenaša po hiši. Oddajnik ostane v bližini dojenčka in je ponavadi priključen na električno vtičnico. Nekatere elektronske varuške vsebujejo dva sprejemnika.

Sistemi, ki imajo več oddajnikov, lahko spremljajo več prostorov hkrati. Elektronske varuške imajo lahko tudi senzor gibanja, ki opozori na nevadno gibanje dojenčka. Danes so vse pogostejše tudi video elektronske varuške.

>> Nakup elektronske varuške Olympia Nanny <<

Comments are closed.